Ældre hjælper Ældre - Bstj2019

Gå til indhold

Ældre hjælper Ældre

Artikler
Egon Bødker (til venstre) og Axel Ebbesen (til højre) sidder klar til at rykke ud til ældre mennesker, der har brug for et par hjælpende hænder. De kan træffes for aftale fredag fra kl. 10-12 i Sognegården og på telefon 2329 0269. Foto: Susanne Secher
Ældre hjælper ældre
To formiddage om ugen sidder frivillige ældre i Hørning klar til at hjælpe andre ældre i byen med praktiske gøremål. Og der er plads til flere kunder i den succesfulde ordning.
Af Susanne Secher

Håndelag
Denne fredag formiddag er det Axel Ebbesen på 82 år og Egon Bødker på 78 år, som sidder klar ved telefonerne for at hjælpe deres ældre medmennesker. Lige nu er telefonen stille, og de to herrer fører en drilagtig samtale over en kop kaffe med blødt brød.
"Altså Egon er jo kun suppleant," griner Axel. "Min faste makker er på syg, og så spurgte jeg Egon, om han ville hjælpe mig. Vi forsøger at hjælpe andre ældre med de praktiske ting, som de har svært ved. Det kan være en pakning, der skal skiftes. En røgalarm, der skal have nyt batteri eller en lampe, der skal have skiftet en pære, men flyttearbejde er vi helst fri for " smiler Axel.

Hjælp til selvhjælp
Axel har været med helt tilbage fra starten. Han er oprindelig uddannet mekaniker, så han har håndelaget med sig. Egon derimod er handelsuddannet, og han synes selv, at hans evner er begrænsede, men han går til hånde, og det lader til at gå udemærket. Det frivillige arbejder udfører makkerparret med et smil, men der er også alvorlige tanker bag beslutningen om at hjælpe andre.
"Jamen, vi håber da selvfølgelig, at der også kommer nogen og hjælper os, den dag vi ikke kan mere. Og så er konerne jo fri for os så længe," griner Axel.
Inden længe er formiddagstjansen forbi, og de tænker forventningsfulde frem på konens frokost og den efterfølgende middagslur.

Kontakt
Har du brug for en hjælpende hånd, eller kender du nogen, der har, så kontakt Ældre hjælper ældre på telefon 2329 0269 fredag mellem kl. 10-12.
Ældre hjælper ældre er en del af den frivillige besøgs- og hjælpetjeneste i Hørning, som er et samarbejde mellem Røde Kors, Ældre Sagen, Kræftens Bekæmpelse, Ældrerådet, Præsterne, Lokalcenter Præstehaven og Skanderborg Kommune samt pensionistforeningerne i Adslev-Mesing, Venge og Hørning.


Bragt med tilladelse af LOKALavisen/Skanderborg (3. februar 2009).
Tilbage til indhold